We.All.Sim.

iRacing Nederland, de leukste community

iRacing

Soms kom je tijdens je simrace expedities dingen tegen waar je wat meer aandacht aan wil besteden. Onlangs werd ik via een bekende van mij benaderd of ik lid wilde worden van de Nederlandse iRacing Facebook groep. Uiteraard ging ik daar op in, aangezien ik het altijd gezellig vind om te racen met taalgenoten.
Mijn engels is echt niet slecht, maar soms wil je gewoon een beetje lachen met je mede landgenoten.

In Nederland zijn er best veel mensen die racen in iRacing. Sommigen daarvan hebben ook wel hun eigen leagues, maar meestal is het toch een gemixte groep met diverse nationaliteiten. Als je dan ineens een grap gemaakt wordt over je Amsterdamse accent bijvoorbeeld, zal de helft daar weer niks van begrijpen. Daarom is het ook leuk om af en toe met “taalgenoten” fanatiek te kunnen racen, terwijl je in de Discord toch ook nog wat minder serieus kan zijn.

Tijd

Veel groepen rijden op bepaalde tijden hun oefeningen en races. Vanwege tijdverschillen in de diverse landen, is het vaak niet echt gunstig om in Nederland te zijn, als de rest van je groep een race plant op een tijd die voor jou 03:00 uur ’s nachts is.
Alleen daarom al is iRacing Nederland een uitkomst. Racen op “normale” tijden, en nog gezellig kunnen praten over van alles wat er in de omgeving afspeelt.

Serieus

Begrijp me niet verkeerd, de mensen die er bij betrokken zijn kunnen serieus hard rijden, maar zijn niet te beroerd om de wat “langzamere en soms oudere” tips te geven, waardoor iedereen redelijk aan elkaar gewaagd is. Het deelnemers veld gaat van “rookies” tot aan “A” licenties en dat gaat prima samen, zolang er maar serieus gereden wordt en ze elkaar niet expres van de baan torpederen, want dan is het voor diegene snel afgelopen.

Link

Ben je dus in het bezit van iRacing, en zoek je een gezellige groep mensen, met leuke leagues en leuke wedstrijden onderling organiseren, dan moet je zeker eens een kijkje nemen op Facebook.
Als je eenmaal bent toegetreden, kun je via “trading Paints” ook de iracingNL livery downloaden voor je auto, zodat je tijdens je races, de trotse kleuren van de club kan vertegenwoordigen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *